Thursday, November 1, 2007

my baby and my mood.....


month 1


month 2




Apa itewww?..hehehe, ini gambar embrio masa dlm bln pertama dan bulan kedua.
Saya sekarang dah 6 minggu kan, so dah masuk bulan kedua la...seperti pregnant baby pertama dulu jugak...asal time pregnant saya sangat gumbira dan excited. Walaupun this time saya alami morning sickness yang teruk dari dulu, ni baru lepas muntah ni.....eiii...sakitnya, muntah angin dan air jeee...yelahh awal pagi lagi tu, tak bole nak tahan2 dah...bluekkk terus...nasib toilet dekat. Lepas muntah tu, rasa perut kosong sgt...tetiba je teringin nak makan kuih basah...nasib sempat beli karipap pagi tadi...so bancuh milo dan makan kuih sikit..lega rasany perut ni terisi. heh...baby ni mcm tau je aku tengah makan...gerak2 pulak dia, ekkekekeee...:)

Teringat cerita pasal petang semalam...mood memang tak ok...tetiba teringin nak makan cucur pisang, hari hujan lebat time kuar office. Van yang saya tumpang tu pula dtg awal..so tak sempat kemana2. Dlm van tu sms hubby suh tolong beli kan, dia kata masih d Tabuan jugak...masih jauh to reach siburan tu, sebab cucur pisang di siburan la yang sedap:)
Sampai crian...ingat nak pegi beli sementara tunggu hubby fetching me, pompuan(dara kot) yang jaga stool tu kata..belum siap, so i tunggu a few minutes lerr..dah teringin sangat kan. Dah pula tiada pisang, yang ada tadi tu bakwan(cucur sayur)...dlm hati kata..asal cucur leee....dah siap goreng tu, saya cakap sekali lagi saya nak 2 keping je sebab cucur tu besar2...dia entah sengaja ke tak...buat2 tak dengar..hah?..hah?..hah?...kebetulan masa tu ada sekumpulan bebudak lelaki ada kat situ jugak tengah nak usha2 mereka berdua tu...tu yang eksyen nak mampos tu. Aku naik kan suara sikit..."bungkus 2 igik dik"...haaaa...sentap juga dia!..dah tau org beli cucur, bagi la sos..ni kena minta baru nak bagi..terhegeh2 lagi tu. benci betul.....agaknya sebab perut lapar kot..tu mudah nak "menyinga". sampai rumah, makan cucur tu sambil bebel... saya makan satu..hubby makan satu..anak dara saya makan cokelat yang hubby beli...dia tak layan cucur tu. dlm hati ni...berbakul2 saya marah kan pompuan tu..dah cucur tak sedap...tawar pulak tu. hishhh...syok kena usha budak laki sampai tak sedar cucur tak de rasa apa...cehhhh.

Tak habis lagi ni, lepas mandi apa semua..hubby ajak makan kat kedai ala sea food. Saya on aje.....dlm hujan lebat pegi juga. Order le...makanan meehoon tom yam dan hubby pulak order mee hong kong, tetiba rasa nak makan mee kami berdua, order minuman limau suam...sekali datang limau ais....saya dah start tarik muka dah, sambil cakap kat hubby.."kalau makan kat sini kan, tak pernah dpt order betul tau...mesti ada salah".....memang pun, asal makan kat sana memang selalu problem..pelayan yang amik order tu tah pekak ke apa..tak tau lah...sentiasa ada yang salah. kalau ikutkan hati, memang saya tak nak makan kat sana..tapi masakan dia sedap bangat..tambahan pula tukang masak dia kawan hubby dan wife dia kawan saya juga...pelayan2 dia tu cuma ok kalau bosses mereka ada kat situ..sebab takut kena complain..hubby berani complain mereka depan boss derang. entah kenapa mlm tadi, bosses tak da.....yang ada pekerja nya saja. Yang assistant tukang masak ok, no problem with him...but pelayan2 pompuan jugak selalu bermasalah......back to story. Hubby minta tukar air limau tu sampai cakap kuat2...AIR LIMAU SUAM....dia dah tarik muka masam. Saya bagi jelingan maut ....kalau customer org lelaki ...dia layan baik punya, kalau org dtg sekeluarga...dia memang buat perangai. Tunggu order punya lama....rupanya..meehoon dah habis, so terpaksa tukar order. Hubby yang order utk saya sebab saya dah tak de mood nak makan. Perut lapar...order blom sampai....bikin angin je. hishhh......dah makan..dah kenyang....cabut....pas makan rasa happy jerr..pelik saya rasa, betul2 pembawakan budak ke ni?...biasanya saya takde ras mcm ni...rasa happy sangat2 sambil gurau2 dgn anak dara saya sorang tuhhh...dia tengok saya asyik ketawa dia cakap.."cantik mama"...hehehehe..makin le saya teruja:P yeke cantik...makin buruk ada lah, sampai driver van kami tu selalu kata muka saya mcm nak makan org..manjang saje tiada mood...kekekkeee..malas nak layan org yg tak berkenaan bah....

sekarang ni saya tengah makan swiss roll cake, hehehe..saya amik pagi tadi..Idang punya ok.
sorry anak mama...teringin ni...mulut tak henti2 mengunyah...kekekeke..mcm bebudak le saya ni kan?...apa apa je lah...janji saya ada mood:)



19 comments:

sofea^alisa said...

sweetmama..

congrats! seronok dgr org peknen nie..
kalo kita preggie..mood mmg mcm rollercoster..kalo time kita lapor..kalo lambat..cam nk makan org ajer..kan...

Aku Bukan Bidadari said...

saya pun lapar jugak..rasa nk makan keyboard jer..

drNO said...

congrats...

sWeEt mAMa said...

Kak Janna,

thanks for the wish...itu lah, time ni mood naik turun tak tetap....yang teruk tu time lapar lah. nak mengamuk jerr...

aku bukan bidadari,
ah'ha...lapar ye?..jgn la makan keyboard...tak sedap:p

drno,
thanks yeah...

sofea^alisa said...

sweetmama...
nk majuklah dgn sweetmama nie...huk..huk..huk..
saya mama sofea a.k.a riko..ekeke keee

mama ranggie said...

memang pembawak budak agaknyer tu..

sWeEt mAMa said...

alalaaaa sayang mama sofea....sorry..tersalah taip nama pulak...teringat blog kak Janna tadi tu yang silap tu..sorry ehhh...jgn majuk lagi, nanti muka masam tak best ahh...ekekekeke...:)

sWeEt mAMa said...

mama ranggie...gitulah agaknya, angin taufan je yehh?...saya add link mama ranggie ok?

sofea^alisa said...

mama..
it's ok..no hal bebeh..
tapi kan..
biler kita clik blog kita kat mama link tu...dia pegi posting kita yg lamer punya...rasanya mama kene edit balik my blog add.

Cokelatrawkz said...

OMG..it's baby pic!!!

i want to preggy but when i look at my own size, it will harm me and my foetus.

anyway, kamek ucapkan tahniah dan jaga kesihatan ok? tata mami and baby!! Muahhhss!!!

pat said...

hai sweet mama,

biasalah iya,mood kita masa ngandung mmg bercelaru..

geram juak baca cerita ko iya eh...

sWeEt mAMa said...

kak coki...
ya bukan gambar baby kmk ok, baby dlm internet..tah anak sapa ndak kah?...hahahaa...
kmk tauk ktk ya mauk preggy agik..pernah baca entry ktk lama2 dolok, sik hal lah..sabar2 lok, ne tauk ada rezeki kelak...elek2 ok. mesti Gabby suka mun ada adik owwwhh!

Pat...
nya lah Pat, kita nang udah mood swing di polah mcm ya gik. nang dasar pompuan mcm ya ko...eiii geram nak juak. blom ktk nangga stail nya dressing gik ya...adoiii.

Cat Cat said...

Tahniah Sweet Mama. Masa Cath pregnant dulu2, Cath tak muntah sangat tapi mood memang tak ada.. Kejap2 angin datang... Macam nak makan orang aje.. HEHE.

goboklama said...

ahh,rindunya saat2 itu,bermanja,bermalas-malasan & buat alasan nak makan sedap2 saja,heheh...

gebu's fairy tales said...

hikhikk..tingin lak nak peknen bila tgk gambar baby..waa mama musti asyik tersenyumm 24 jam ahaksss...

janna w.m mokhsin said...

ellow sweetmama.....sepat la update blog...mau dengar cerita terbaru la plak...! hehehe...

sofea^alisa said...

hi mama...
tak gerak..gerak blog mama nie...windu ler nak baca kisah mama...
nanti update yer...mwah..mwah..mwah

Cokelatrawkz said...

Sweet Mama.. bila gik mok apdet?pakaba kitak???? dah masuk 6-7 bulan kali kenek tok ndak?

Cokelatrawkz said...

NOW it's already June.. mesti Sweet Mama da ada baby kan?? Update la entry nie.. kay?